Adalet Bakanlığı’ndan Adalet Programı Mezunlarına Öncelik

Yazımızın en alt kısmında linki verilmiş olan “Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Personel İstihdamı Sınavı ” ilânında bir ilk olarak Adalet Programı mezunlarına öncelik tanınacağı ilânın 12. maddesinde net bir şekilde belirtilmiştir.

“Nihai başarı listesi, adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanması suretiyle düzenlenecektir. Zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edileceklere ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken; öncelikle hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ve adalet önlisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle sıralanacak olup, diğer adaylar bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanacaktır.”.

Sözleşmeli Personel Alımı İlanına Ulaşmak için TIKLAYINIZ